Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zelerová polievka s vajcom
Suroviny: 300 g zeleru, 50 g masla, 1 cibuľa, hladká múka, 1/2 L mlieka, 1/2 L vývaru (z kocky), soľ, korenie, vajce, čerstvá pažítka alebo petržlenová vňať.
Postup: Zeler očistíme a pokrájame na rezance. na masle speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravený zeler a necháme spolu podusiť., Podľa potreby podlievame troškou vody. Mäkký zeler zaprášime hladkou múkou, zalejeme studeným vývarom a premiešame. pridáme mlieko, osolíme, okoreníme a necháme prevrieť. Do hotovej polievky vložíme natvrdo uvarené-nasekané vajce a dozdobíme najemno nasekanou pažítkou alebo petrželkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.