Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Horehronská zemiaková so syrom
Suroviny: 1/2 kg očistených zemiakov, 1 kocka hovädzieho bujónu, rasca, soľ, bravčová masť, hladká múka, 1/2 l mlieka, 1 vajce, 50 g nastrúhaného tvrdého syra.
Postup: Do 1/2L vody dáme variť rozmrvený bujón a na kocky pokrájané zemiaky. Varíme až sa zemiaky zašnú rozvárať. Polievku zahustíme na masti upraženou zápražkou z hladkej múky, zaliatou studeným mliekom. necháme na slabom ohni prevariť. Do hotovej polievky pridáme natvrdo uvarené a nasekané vajce a nastrúhaný syr.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.