Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky a dobre opláchneme. Do 1/2 L vody rozmrvíme zeleninový bujón, pridáme pripravený karfiol, štipku muškátového orieška a uvaríme. uvarený karfiol zahustíme maslovou zápražkou z múky, ktorú rozriedime studeným mliekom. Necháme na slabom ohni povariť a polievku zjemníme rozšľahaným žĺtkom. Hotovú polievku dochutíme soľou a nadrobno nasekanou petrželkou. Podávame s opečenými krutónikmi (kocočkami) z bieleho chleba alebo pečiva.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.