Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hovädzia polievka po gazdovsky
Suroviny: 300 g hovädzieho mäsa, 300 g koreňovej zeleniny-(mrkva, petržlen, zeler), 1 cibuľa, korenie, soľ, 1 vajce, 50 g hrubej múky, zelená petržlenová vňať.
Postup: Z umytého mäsa, očistenej zeleniny, cibule, korenia a trocha soli -uvaríme pomalým varom vývar. Uvarený vývar precedíme sez husté sito. Do uvarenej polievky vložíme uvarenú a pokrájanú zeleninu a na kocočky pokrájané uvarenä mäso. Polievku podávame so širokými domácim rezancami a nasekanou petrželkou. Domáce široké rezance: Do hrubej múky pridáme vajce, troška vody, soľ a vymiesime hrudku tuhého cesta. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na 6-7 cm široké pásy. Pásy cesta poprášime múkou, pokladieme na seba a priečne nakrájame na hrubšie rezance. Nakrájané rezance uvaríme v osolenej vode. Uvarené rezance prepláchneme vodou a scedíme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.