Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Údenárska polievka
Suroviny: 300 g zelených fazuľkových strukov, 1 párok, mletá sladká paprika, soľ, korenie, 50 g masla, 1/2 PL hladkej múky, 1 L mäsového vývaru (z kocky), 3 očistené zemiaky, petržlenová vňať.
Postup: Uvaríme si mäsový vývar. Do vývaru dáme variť na kúsky pokrájané fazuľkové struky. pridáme soľ, korenie a na kocky pokrájané zemiaky. Polievku zahustíme maslovou zápražkou do ktorej sme pridali mletú papriku. Zapraženú polievku necháme prevrieť a vložíme do nej opečené kolieska párku. Polievku podávame dozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.