Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Slovenská zemiaková s kôprom
Suroviny: 1/2 L vody, 1 kocka masoxu, 1/2 kg ošúpaných zemiakov, soľ, 50 g šampiňónov, korenie, 1/2 L mlieka, maslo, hladká múka, kôpor, 1 vajce, ocot.
Postup: Do vody rozmrvíme bujón, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a uvaríme. K uvareným zemiakom pridáme mlieko, na plátky pokrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a necháme povariť. Potom polievku zahustíme maslovou zápražkou, pridáme rozšľahané vajíčko a necháme prevrieť. Hotovú polievku dochutíme nasekaným čerstvým kôprom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.