Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bratislavský vývar
Suroviny: 300 g hovädzieho mäsa, 1/2 kg hovädzích špikových kostí, 300 g koreňovej zeleniny-(mrkva, petržlen, zeler), 1 cibuľa, soľ, korenie, zelený hrášok (môže byť sterilizovaný), 5 vajec, zelená petržlenová vňať.
Postup: Z mäsa, kostí, očistenej zeleniny, cibule, soli a korenia uvaríme vývar. Uvarený vývar precedíme, pridáme do neho nasekanú petržlenovú vňať, pokrájanú uvarenú zeleninu a pokrájané uvarené mäso. Nakoniec do polievky dáme prehriať hrášok a vložíme stratené vajíčka. POSTUP NA STRATENÉ VAJÍČKA: Vriacu vodu osolíme, pridáme do nej trocha octu a do takto pripravenej vody opatrne pomocou naberačky vkladáme vyklepnuté vajíčka. Povaríme ich asi 3 minúty. (Na 1 porciu polievky dáme 1 vajíčko).
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.