Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Spišská polievka
Suroviny: 1 pár spišských párkov, 1/2 kg ošúpaných zemiakov, mletá sladká paprika, 50 g masti, hladká múka, rasca, soľ, korenie, kyslá smotana, 1 L vývaru (z masoxu).
Postup: Do 1 L vody rozmrvíme 2 kocky masoxu, pridáme na kocky pokrájané ošúpané zemiaky a uvaríme ich domäkka. Potom pridáme rascu, korenie a polievku zahustíme zápražkou- z masti, múky a mletej papriky. Párky pokrájame na kolieska, opražíme ich na troche masti a pridáme do polievky. Pred podávaním do každej porcie polievky pridáme za lyžičku kyslej smotany.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.