Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Cíferská kuracia polievka
Suroviny: 1/2 kurčaťa, 300 g koreňovej zeleniny-(mrkva, zeler, petržlen), 1 cibuľa, soľ, korenie, 1 dcl mlieka, 20 g masla, 50 g detskej krupice, 1 vajce, zelená petržlenová vňať.
Postup: Z kurčaťa, zeleniny, cibule, korenia a soli uvaríme vývar. Uvarený vývar scedíme, dochutíme a vložíme doňhoobraté kuraciie mäso a nakrájanú zeleninu na kocočky.Polievku podávame s krupicovými haluškami a porcie polievky posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. KRUPICOVÉ HALUŠKY: Do vriaceho mlieka pridáme maslo a za stáleho miešania pridávame krupicu. Vymiešané cesto necháme trocha vychladnúť a zamiešame do neho vajce a štipku soli. Z cesta vykrajujeme lyžičkou malé haluštičky, ktoré vyvaríme v osolenej vode a scedíme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.