Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zelenina s vajcom
Suroviny: Asi 1 kg zeleniny:(mrkva, petržlen, kaleráb, zelený hrášok), 100 g masla, 2 PL hladkej múky, trocha cukru, mleté čierne korenie, 1 dcl mlieka, 5 vajec, 50 g masti, čerstvá petržlenová vňať.
Postup: Očistennú zeleninu pokrájame na malé kocky a udusíme na masle. Udusenú zeleninu zaprášime múkou, krátko opražíme, osolíme, okoreníme ochutíme troškou cukru a zalejeme mliekom. Necháme prevrieť a posypeme s najemno nasekanou vňaťou. Zeleninu podávame s opečenými vajcami -(volské oká).
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.