Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Palacinky s orechami a čokoládou
Suroviny: 100 g masti, 3 vajcia, 250-300 g hladkej a hrubej múky-(1:1), 3-4 dcl mlieka, 2 dkg cukru, 1 vanilínový cukor, trocha nastrúhanej citrónovej kôry, 50 g čokolády, 50 g mletých orechov, 50 g práškového cukru.
Postup: Z vajec, mlieka, múky, cukru, vaniľkového cukru a citrónovej kôry si vymiešame redšie cesto. Z cesta upečieme na pomastenej panvici tenké palacinky. Upečené palacinky posypeme mletými orechami, stočíme ich do trubičky alebo prehneme ako šatôčku. Navrch naplnených palaciniek nasypeme postrúhanú čokoládu a posypeme ich práškovým cukrom. Palacinky musia byť dostatočne horúce!
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.