Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rezance s oštiepkom
Suroviny: 2 vajcia, asi 250 g hrubej múky, štipka soli, 100 g masla, 100 g postrúhaného oštiepka.
Postup: Z múky, vajec, štipky soli a 2 PL vody vypracujeme tuhé cesto. Dobre vypracované cesto vyvaľkáme natenko na pomúšenej doske, pokrájame ho na asi 8 cm široké pásiky, ktoré dobre pomúčíme a pokladieme na seba. Takto pripravené cesto pokrájame na rezance, ktoré uvaríme v osolenej vode. Uvarené rezance scedíme a opláchneme studenou vodou. Rezance polejeme rozpusteným maslom a ešte horúce ich na tanieri posypeme postrúhaným oštiepkom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.