Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnená teľacia hruď
Suroviny: Teľacia hruď v celku, 100 g šunky, 100 g zeleného hrášku, 4 vajcia, soľ, korenie, 4 žemle, 50 g masla, 50 g masti, 2 dcl mlieka.
Postup: Teľaciu hruď odkostíme, dlhým nožom narežeme po dĺžke do mäsa kapsu a do otvoru naplníme plnku. Naplnenú huď posolíme, okoreníme, dáme do pekáča a podlejeme trochou vody. Pečieme zvoľna v rúre vyhriatej na 170°C za častého podlievania a prelievania výpekom.PLNKA: Na masti udusíme na kocky pokrájanú šunku, pridáme hrášok, celé vajcia, osolíme, okoreníme a upražíme ako preženicu. Potom do praženice zapracujeme na kocky nakrájanú a v mlieku namočenú žemľovú hmotu. Plnku dobre zamiešame a môžeme naplniť do mäsa. Upečenú plnenú teľaciu hruď nakrájame na hrubšie plátky, polejeme vypečenou šťavou a na každú porciu položíme na zjemnenie oriešok masla. Podávame s varenými alebo s opekanými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.