Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zaprávané teľacie so zeleninou
Suroviny: 600 g teľacieho predného mäsa, 300 g koreňovej zeleniny-(mrkva, zeler,petržlen),50 g zeleného hrášku, 100 g masla, soľ, korenie, muškátový oriešok, 2 dcl smotany, 50 g hladkej múky.
Postup: Mäso pokrájame na kúsky asi 3x3 cm. Pokrájané mäso dáme do 1/2 L vody, pridáme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu a uvaríme domäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme ku nemu hrášok, osolíme, pridáme štipku nastrúhaného muškátového orieška a zahustíme zátrepkou zo smotany a múky. Necháme na slabšom ohni za častého pomiešania povariť ! Pred podávaním zjemníme omáčku maslom a podávame s knedľou alebo s cestovinami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.