Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové mäso na zelenine
Suroviny: 600 g bravčového plecka, 1 cibuľa, 100 g masti, soľ, korenie, 1 mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, 200 g kelu, bobkový list, 1/4 citróna, 3 zemiiaky.
Postup: Mäso odblaníme a pokrájame na kocky.Na masti zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené mäso a zalejeme trochou horúcej vody. Posolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a kúsok citróna. Necháme pod pokrievkou dusiť. Keď je mäso plomäkké, pridáme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, zemiaky a na väčšie kúsky pokrájaný kel.. Za občasného pomiešania udusíme domäkka. Na dochutenie môžeme pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy. Podávame s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.