Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Polievka "sobášnica"
Suroviny: 500 g farebnej suchej fazule, 500 g kyslej sudovej kapusty, 4 väčšie zemiaky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 250 ml smotany na varenie, 2-3 PL hladkej múky, olej, celé čierne korenie, soľ.
Postup: Cez noc namočenú fazuľu dáme variť, s niekoľkými guličkami celého čierneho korenia. Zatiaľ si uvaríme prepláchnutú kyslú kapustu a zvlášť si uvaríme v osolenej vode- ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky. Keď je fazuľa mäkká, pridáme ku nej uvarené scedené zemiaky, a uvarenú kapustu. Na oleji upražíme do zlatožlta nadrobno nasekanú cibuľu a vlejeme ju do polievky. Polievku dochutíme soľou, prelisovaným cesnakom a na slabom ohni necháme variť ! Do smotany zašľaháme hladkú múku a touto zátrepkou zahustíme polievku. Na slabom ohni necháme polievku ešte 10 minút povariť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.