Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Polievka "geršnička"
Suroviny: 50 g jačmenných krúp, 500 g údeného mäsa, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 cibuľa, 100 g zeleru, 100 g kalerábu, 1-2 strúčiky cesnaku, 1 PL soli, 2 väčšie zemiaky, 1 čL majoránky, 3-4 zrnká nového korenia, 1/2 čL mletého čierneho korenia, 1/2 čL mletej sladkej papriky.
Postup: Do 1,5 L vody dáme variť údené mäso, opláchnuté krúpy, na kocočky pokrájanú koreňovú zeleninu, prelisovaný cesnak a polievku osolíme. Pridáme majoránku, celé nové korenie a varíme asi 1 hodinu domäkka. Potom mäso z polievky vyberieme, do polievky vložíme očistené -na kocky pokrájané zemiaky, pridáme mleté korenie, mletú papriku, osolíme a uvaríme domäkka. Do hotovej polievky vložíme na kocky pokrájané údené mäso a podávame s chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.