Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bryndzové pagáče
Suroviny: 350 g hladkej múky, soľ, 100 g Hery, 150 g bryndze, 3 PL kyslej smotany, 10 g kvasníc, 1 vajce, 1 žĺtko.
Postup: múku preosejeme na dosku, pridáme soľ, heru, bryndzu, v smotane rozmiešané kvasnice a vajce. Všetky suroviny spolu dobre vymiesime a necháme cesto 1,5 hodiny odpočinúť. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm, nožom na povrchu ponakrajujeme mriežky a krúžkom vykrajujeme pagáče. Povykrajované pagáče poukladáme na vymastený plech a necháme chvíľu postáť. Nakoniec pagáče potrieme źĺtkom a upečieme vo vyhriatej rúre na 180°C dozlatista.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.