Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hovädzie varené s kôprovou omáčkou
Suroviny: 600 g predného hovädzieho mäsa, soľ, cukor, ocot, 1 cibuľa, kôpor, 100 g masti, 80 g hladkej múky, 1/2 L mlieka, 1 dcl smotany na šľahanie, celé čierne korenie.
Postup: Hovädzie mäso opláchneme a dáme variť do horúcej vody. pridáme soľ, celé čierne korenie a celú cibuľu. Uvaríme domäkka ! Mäkké mäso vyberieme a dáme na teplé miesto. NNa masti upražíme svetlú zápražku z hladkej múky, zalejeme ju mliekom a doriedime vývarom z mäsa. Zápražku nalejeme do vývaru a necháme dobre prevariť. Do omáčky pridáme cukor, ocot, premiešame a precedíme cez sito. Omáčku dochutíme nasekaným kôprom a zalejeme smotanou. Uvarené mäso pokrájame na plátky, prelejeme hotovou omáčkou a podávame s knedľou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.