Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnená roštenka
Suroviny: 600 g hovädzej roštenky, 100 g masti, 50 g párkov, 1 kyslá uhorka, soľ, korenie, 50 g hladkej múky, 2 dcl mlieka, mletá sladká paprika.
Postup: Z roštenky nakrájame 6 rezňov, dobre ich z oboch strán vyklepeme, osolíme a okoreníme. Pripravené mäso plníme kúskami párku a uhorky. Naplnené mäso zvinieme a zopneme špáradlom. Pripravené naplnené roštenky prudko opečieme na masti zo všetkych strán.Opečené roštenky vyberieme a dáme do tepla. Do výpeku pridáme nasekanú cibuľu, podusíme, pridáme mletú papriku a omáčku zaprášime hladkou múkou. Zalejeme studenou vodou, premiešame a dolejeme mlieko. Do tejto šťavy vložíme odložené roštenky a prikryté udusíme domäkka. Podávame s opekanými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.