Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Roštenky na slanine
Suroviny: 600 g hovädzej roštenky, 2 cibule, 100 g údenej slaninky, 50 g masti, mleté čierne korenie, soľ, 50 g hladkej múky.
Postup: Z mäsa nakrájame 6 rezňov, ktoré dobre naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na horúcej masti z obidvoch strán.Opečené mäso vyberieme, do výpeku pridáme na kocky pokrájanú slaninku a oškvaríme. Potom pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme do zaltožlta. Výpek porášime múkou, poražíme, zalejeme studenou vodou a dobre premiešame. Vložíme naspäť opečené roštenky a prikryté podusíme. Omáčku dochutíme soľou a korením podľa chuti. Podávame s ryžou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.