Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hovädzie na hríboch
Suroviny: 600 g hovädzieho zadného mäsa, 100 g masti, 2 cibule, 50 g hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ, 200 g čerstvých hríbov (šampiňóny).
Postup: Hovädzie mäso v celku opláchneme a osušíme . Potom mäso osolíme, okoreníme a opečieme prudko na horúcej masti zo všetkych strán. Opečené mäso vyberieme a do výpeku pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, ktorú opražíme dožlta. Cibuľu zalejeme trochou vody, vložíme naspäť opečené mäso a prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia mäso často obraciame a podľa potreby podlievame vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou a necháme prevariť. Očistené nakrájané huby obaríme vriacou vodou vložíme do šťavy a necháme dobre prevariť. Mäso pokrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s knedľou alebo s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.