Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kuracie mäso opláchneme a pokrájame na kúsky. Na oleji necháme zapeniť nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené mäso a prudko ho opečieme. Potom na opečené mäso pridáme mletú papriku, premiešame a podlejeme horúcou vodou. Do tohoto základu rozmrvíme kocky bujónu a prikryté necháme udusiť domäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme mrazenú zeleninu, a necháme prevrieť ! Nakoniec šťavu dochutíme soľou, korením a zahustíme solamylom. Podávame s cestovinou alebo s ryžou!
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.