Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Starodávna hubovica
Suroviny: 50 g sušených-vopred namočených húb, za hrsť sušených sliviek, 3 veľké zemiaky, asi 2L vody, 1 šľahačková smotana, 1 PL hladkej múky, soľ, korenie, 1čL nastrúhanej citrónovej kôry.
Postup: Do vody dáme variť vopred namočené huby a sušené slivky. Keď hubby zmäknú, pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky. Polievku osolíme a varíme až sú zemiaky mäkké! Polievku zahustíme zátrepkou zo smotany a múky. Necháme na slabšom ohni prevariť. Nakoniec polievku dochutíme soľou, korením a nastrúhanou citrónovou kôrou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.