Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Stejky opláchneme a osušíme obrúskom. Na panvici rozpálíme olej a stejky na ňom prudko opečieme z obidvoch strán - po 2 minúty! Potom stejky okoreníme potlčeným zeleným korením. Odstavíme z ohňa a polejeme koňakom! Koňak následne zapálíme a necháme vyhorieť. POZOR! zapaľujeme mimo dosahu horľavých látok !!! Oflambované stejky z panvice vyberieme a odložíme na teplé miesto ! Do výpeku pridáme Créme fraiché alebo smotanu, rajčinový pretlak a necháme na slabom ohni krátko prevariť ! Nakoniec omáčku dochutíme soľou. Omáčkou prelejeme opečené stejky a podávame s opekanými zemiakmi alebo s hranolkami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.