Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Torta pečená v mikrovlnke
Suroviny: 150 g kryštáľového cukru, 1 vajce, 2 PL kakaa, 1,5 dcl mlieka, 150 g polohrubej múky, 1/2 dcl oleja1/2 prášku do pečiva, maslo na vymazanie formy a kokosová múčka na vysypanie formy. Na naplnenie ovocný džem a na ozdobenie čokoládová poleva.
Postup: Všetky suroviny na tortu spolu dobre vymiešame. Formu z jenského skla dôkladne vymažeme maslom a vysypeme kokosom. Cesto nalejeme do formy a pečieme v mikrovlnnej rúre asi 7 minút pri 800W výkone. Potom upečenú tortu vyklopíme z misy a prekrojíme naprieč na 2-3 pláty. Pláty potrieme ľubovoľným ovocným džemom a pokladieme na seba. Povrch torty polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme podľa svojej fantázie. Tento recept je od p. Kukumberovej z Dediniek. Autorka: p.Helenka Šlejzáková
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.