Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kurča očistíme a kožu stiahneme. Kurča rozporcujeme na kúsky, osolíme a okoreníme. Na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme pripravené kuracie mäso a krátko poopekáme. Potom podlejeme trochou vody, pridáme za lyžičku vegety a prikryté dusíme domäkka. (Namiesto vegety môžeme pridať kocku hydinového bujónu). Počas dusenia občas premiešame a podlievame vodou. Po udusení omáčku zahustíme zátrepkou z múky,rozmiešanej v troche studenej vody. Omáčku dobre premiešame, pridáme horčicu, hrášok, majoránku a necháme previeť. Podávame so zemiakovou kašou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.