Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Mäso pokrájame a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Potom tak isto pomelieme asi 1/4 množstva kapusty, cesnak a cibuľu. Do tejto zmesi pridáme vajíčka, uvarenú ryžu, korenie, soľ, a mletú papriku. Zmes dobre premiešame a tvarujeme z nej gule s priemerom asi 6-7 cm. Do vymasteného pekáča rozložíme ostatnú kapustu a na ňu poukladáme pripravené mäsové gule. Potom pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme asi 40 minút. Po tejto dobe suroviny v pekáči polejeme rozmiešanou smotanou, posypeme vegetou a poprášime mletou paprikou. Necháme ešte 10 minút zapiecť a môžeme podávať s varenými zemiakmi alebo s chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.