Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Bravčové mäso

Bravčová roláda s kuracími pečienkami

Suroviny: 1 Kg bravčového mäsa (stehno alebo karé), 500 g kuracích pečienok, 3 rožky, strúhanka, soľ, korenie, vegeta, majoránka, 3 vajcia, mlieko, masť. 1 menšia cibuľa, zelená petržlenová vňať, poprípade horčica.

Postup: Na začiatku si treba ujasniť, či budeme roladu jesť teplú, alebo ako studený nárez.. Na nárez treba pridať viac korenín a soli, lebo vychladnutím je jedlo menej výrazné. Tak najprv si pripravíme mäso,- narežeme ho na veľký plát a z obidvoch strán natenko naklepeme. Naklepané mäso uložíme na pomastený a strúhankou posypaný kus alobalu. Potom mäso posolíme, okoreníme a poprípade ho môžeme aj potrieť tenkou vrstvou horčice. Rožky pokrájame na kúsky a namočíme v mlieku. Pečienky odblaníme a posekáme na kúsky. Pripravené pečienky zmiešame s vymačkanými rožkami, pridáme vajíčka, nadrobno nasekanú cibuľu, ochutíme koreninami a posolíme. Zmes dobre prepracujeme na vláčnu hmotu a rozdelíme ju na pripravený plát mäsa. Potom opatrne mäso zroľujeme do rolády a natesno obalíme pomasteným alobalom. Konce alobalu dobre uzavrieme, aby nám nevytiekla z mäsa šťava. Roládu v alobale dáme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme v horúcej rúre asi 1 hodinu. Potom alobal na vrchu rozrežeme, pootvoríme a necháme ešte na povrchu zapiecť dozlatista. Upečenú roládu necháme vychladiť a nakoniec ju pokrájame na 1 cm hrubé roládky.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 28. 02. 2009 | 4003 x prečítané | Počet komentáov: 1 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18205 hl.)
 
Jednoduché (5551 hl.)
 
Lacné (5241 hl.)
 
Overené - tradičné (4877 hl.)
 
Je mi to jedno (4832 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38706
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server