Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Na začiatku si treba ujasniť, či budeme roladu jesť teplú, alebo ako studený nárez.. Na nárez treba pridať viac korenín a soli, lebo vychladnutím je jedlo menej výrazné. Tak najprv si pripravíme mäso,- narežeme ho na veľký plát a z obidvoch strán natenko naklepeme. Naklepané mäso uložíme na pomastený a strúhankou posypaný kus alobalu. Potom mäso posolíme, okoreníme a poprípade ho môžeme aj potrieť tenkou vrstvou horčice. Rožky pokrájame na kúsky a namočíme v mlieku. Pečienky odblaníme a posekáme na kúsky. Pripravené pečienky zmiešame s vymačkanými rožkami, pridáme vajíčka, nadrobno nasekanú cibuľu, ochutíme koreninami a posolíme. Zmes dobre prepracujeme na vláčnu hmotu a rozdelíme ju na pripravený plát mäsa. Potom opatrne mäso zroľujeme do rolády a natesno obalíme pomasteným alobalom. Konce alobalu dobre uzavrieme, aby nám nevytiekla z mäsa šťava. Roládu v alobale dáme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme v horúcej rúre asi 1 hodinu. Potom alobal na vrchu rozrežeme, pootvoríme a necháme ešte na povrchu zapiecť dozlatista. Upečenú roládu necháme vychladiť a nakoniec ju pokrájame na 1 cm hrubé roládky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.