Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiaky "holoritky"
Suroviny: 1 kg zemiakov,50 g prerastenej údenej slaninky, soľ, masť, rasca. Recept poslala: Tanikka
Postup: Zemiaky ošúpeme, umyjeme a necháme odkvapkať. Každý zemiak prekrojíme na polovice. Do každej polovičky zemiaku (na vypuklej strane) potom nožom vykrojíme zárez v tvare klina. Takto vykrojené zemiaky budú mať tvar ako ritky...(odtiaľ ten názov). Do každého vykrojeného zárezu na zemiakoch, zastrčíme malý plátok slaninky, zemiaky uložíme na vymastený pekáč, podlejeme trochou vody, posolíme, posypeme rascou a dáme piecť do horúcej rúry. Zemiaky zapečieme na povrchu do zlato-hneda. Podávame ako samostatné jedlo s kyslým mliekom, zakysankou ap. Môžeme ich použiť aj ako prílohu k mäsu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.