Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené slané palacinky
Suroviny: Na palacinky: hladká múka, mlieko, 2 vajcia, štipka soli, olej. Na plnku: 200 g tenkých plátkov šunky, 12 ks oravských korbáčikov (údené alebo neúdené), 1 vajce, hladká múka, sezamové semiačka, trocha mlieka, olej. Recept z rodinného archívu poslala : "Tanikka"
Postup: Zo surovín na palacinky si vymiešame redšie cesto a upečieme z neho tenké palacinky. Na každú upečenú palacinku pokladieme plátky šunky, do stredu položíme korbáčik a palacinky zvinieme. Konce zvinutých palaciniek ohneme smerom ku stredu a zopneme špáradlami. (Aby nám počas vyprážania nevytiekol syr.) Takto pripravené palacinky obaľujeme v cestíčku z múky, vajca sezamových semiačok a trošky mlieka. Obalené palacinky vypražíme na oleji dozlatista. Ak nemáme doma sezamové semiačka, môžeme použiť aj iný druh vylúpaných semiačok, alebo palacinky môžeme obaliť v strúhankovom troj-obale. (ako rezne).
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.