Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené mäsové taštičky
Suroviny: 4 väčšie bravčové rezne- (z karé alebo zo stehna), 4 strúčiky cesnaku, majoránka, soľ, korenie, 1 cibuľa, 150 g anglickej (oravskej) slaninky, syr Niva alebo hermelín, olej.
Postup: Rezne naklepeme z obidvoch strán, osolíme, okoreníme a na jednej strane bohato potrieme roztlačeným cesnakom. Potom rezne posypeme majoránkou. Do plátku slaninky zabalíme po kúsku syra a položíme do stredu každého rezňa. Potom rezne preložíme cez polovicu a okraj zopneme špáradlom. Takto pripravené rezne opečieme na oleji z obidvoch strán dozlatista. Opečenné rezne vyberieme a na výpeku opražíme nasekanú cibuľu. Potom vložíme naspäť opečené mäso , podlejeme trochou vody a prikryté pomaly udusíme domäkka. Taštičky podávame s ryžou alebo so zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.