Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Zajaca očistíme, odblaníme, opláchneme a pokrájame na porcie. Na asi 100 g masla orestujeme na kúsky pokrájanú zeleninu, pridáme porcie zajaca a spolu opečieme. Potom podlejeme vodou, pridáme koreniny a za častého podlievania vodou udusíme prikryté domäkka. Mandle sparíme a ošúpeme.Keď je mäso mäkké tak ho vyberieme a omáčku aj so zeleninou rozmixujeme. Zo zbytku masla a múky upražíme zápražku a roznmixovanú omáčku ňou zahustíme. Necháme ju na slabom ohni povariť. Z 2 PL cukru upražíme karamel. zalejeme ho trochou vody, pridáme rozsekané slivky a prelejeme do omáčky. Necháme spolu asi 15 minút povariť. Nakoniec omáčku dochutíme citrónovou šťavou, worcestrom a podľa chuti prisolíme. Dáme naspäť do omáčky prehriať odložené mäso a podávame s knedľou. Porcie dozdobíme kopčekom brusníc a mandľami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.