Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Umyté a osušené prsíčkapokrájame na kúsky. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Dáme do misy, pridáme nakrájané prsíčka, 1/4 čL mletého zázvoru, 3 PL sojovej omáčky a premiešame. Dáme do chladničky a necháme asi 3 hodiny marinovať. Čilí pastu alebo mleté čilí zmiešame so zvyšným mletým zázvorom, zvyšnou sojovou omáčkou a citrónovou šťavou. Mladé cibuľky nakrájame na koliečka a spolu s marhuľovým džemom primiešame k zmesi čilí. Na panvici s horúcim olejom za stáleho miešania opražíme namarinované mäso. Keď je mäso skoro upražené prikvapkáme trocha marinády a dopražíme dočervena. Opražené mäso podávame s ryžou a s namiešanou čilí omáčkou s mladou cibuľkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.