Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Tuniakový šalát
Suroviny: Drobnejšie cestoviny-(vrtuľky alebo kolienka), konzerva tuniak vo vlastnej šťave, 1 dcl bieleho vína, 2 žĺtky, 1/2 čL nastruhanej citrónovej kôry, 1 PL citrónovej šťavy, štipka soli, 40 g masla, 1 dcl sladkej smotany, kôpor.
Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode a scedíme. Do kastrólka dáme víno, žĺtky, citrónovú kôru aj šťavu a štipku soli. Všetko dobre vyšľaháme a potom nad parou došľaháme na hustejší krém. (je to rýchlo hotové !) Potom pridáme maslo, smotanu, nasekaný zväzok kôpru, premiešame a necháme prehriať. K uvareným cestovinám pridáme tuniaka z konzervy aj so šťavou, premiešame a prelejeme uvarenou omáčkou. Ak máme chuť, môžeme pridať aj poprekrajované zelené olivy. Šalát necháme chvíľu postáť a podávame s pečivom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.