Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: PLNKA: Z 1L mlieka, 9 žĺtkov, vaniľkových pudingov a z 9 PL kryštáľového cukru uvaríme pudingovú hmotu. Po uvarení puding ochladíme vo vodnom kúpeli. Potom do pudingu primiešavame po častiach 300 g vyšľahaného masla. Po vyšľahaní krém rozdelíme na polovice a do jednej polovice zamiešame kakao. CESTO: 9 bielkov so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, potom do snehu pridáme 9 PL kryštáľového cukru, 3 PL hladkej múky, 3 PL strúhanky, 1,5 PL oleja, 1/2 balíčka kypriaceho prášku a spolu premiešame. Na plech dáme papier na pečenie, potrieme ho olejom a na papier dáme vrstvu nahrubo nasekaných orechov. Na orechy nalejeme cesto a upečieme ho v rúre vyhriatej na 180°C doružova. Po upečení koláč prevrátime na druhý plech a odstránime papier. Povrch ešte teplého koláča potrieme čokoládovým krémom a necháme vychladnúť. Potom na koláč nanesieme striedavo po kopčekoch plnku, rozotrieme ju a pekne uhladíme. Nakoniec na povrch koláča nanesieme stužené šľahačky a hotový koláč dozdobíme kakaom alebo strúhanou čokoládou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.