Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jablkové koláčiky
Suroviny: 100 g kryštáľového cukru, 1/2 balíčka vaniľkového cukru, 2 vajcia, 150 g Palmarín alebo Hera, 300 g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva, 2-3 jablká.
Postup: V mise vyšľaháme celé vajcia, cukor, vaniľkový cukor a zmäknutý tuk. Potom pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a dobre vyšľaháme. Nakoniec pridáme na kocočky pokrájané ošúpané jablká. Z tejto jablkovej hmoty kladieme pomocou lyžičky malé koláčiky, na plech vyložený paierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 10 minút. Upečené koláčiky posypeme práškovým cukrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.