Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Oškvarkové pagáčiky
Suroviny: 500 g hladkej múky, 250 g Palmarínu (alebo bravčovej masti), 1 vajce, 1 žĺtok, 1 čL soli, 2 dcl mlieka, 30 g kvasníc, 1 čL cukru, 2 dcl pochúťkovej smotany, 250 g pomletých oškvarkov, 1 vajce na potretie pagáčikov.
Postup: Z mlieka, kvasníc a cukru vymiešame kvások a necháme ho nakysnúť. Do misy dáme preosiatu múku, tuk, vajce, žĺtok, soľ, nakysnutý kvások, smotanu a vypracujeme hladké cesto. Vypracované cesto uvaľkáme do bochníka a necháme ho vykysnúť. Potom vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a potrieme ho mletými osolenými oškvarkami. Cesto poskladáme na obálku a necháme25 minút kysnúť. Potom postup ešte 2x zopakujeme.Takto pripravené a nakysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 cm, nožom na povrchu narobíme mriežky a vykrajujeme okruhlou formičkou pagáčiky. Hotové pagáčiky poukladáme na vymastený plech, potrieme ich rozšľahaným vajcom a necháme na plechu znova podkysnúť. Tesne pred pečením ich znova na povrchu potrieme vajcom a posolíme. Upečieme vo vyhriatej rúre na 180°C dozlatova.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.