Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Z mäsa nakrájame asi 1 cm hrubé rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme a rukou ich dobre pozatláčame v strúhanke. Potom rezne poomáčame v rozšľahaných vajíčkach a prudko ich vypražíme na rozpálenom oleji dozlatova. Vypražené rezne pokladieme do pekáča, zalejeme ich vývarom, tmavým pivom a vínom. Na rezne pokladieme celé strúčiky cesnaku a nahrubo nakrájanú cibuľu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 40 minút. Počas pečenia rezne prelievame šťavou z výpeku. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.