Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hovädzie rezne na slanine
Suroviny: 500 g hovädzieho mäsa zo stehna, 1 PL hladkej múky, soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, masť, 1 cibuľa, 50 g údenej prerastenej slaninky, hovädzí vývar (z kocky).
Postup: Z mäsa nakrájame rezne, mierne ich naklepeme a okraje ponarezujeme. Rezne potom obalíme v hladkej múke a poprášime ich mletou paprikou. Pripravené rezne opečieme na horúcej masti z obidvoch strán a preložíme ich do kastróla. Na výpeku opražíme na kocočky pokrájanú slaninku, potom pridáme nastrúhanú cibuľu a necháme ju zapeniť. Spenenú cibuľku podlejeme trochou vývaru, necháme prevrieť a nalejeme na rezne. Takto pripravené rezne ochutíme korením a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme domäkka. Počas dusenia podlievame vývarom. Nakoniec omáčku zahustíme múkou a dochutíme. Udusené rezne podávame s opečenými zemiakmi alebo zemiakovými knedľami a prelejeme slaninkovou omáčkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.