Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kuracie rezne "Balkán"
Suroviny: 200 g farebných paprík, 1 vrecko (Vitana-zmes) "šťava ku kurčaťu", 500 g kuracích rezňov (prsíčka), 100 g čerstvých šampiňónov, 3 PL oleja, soľ.
Postup: Mäso pokrájame na rezne, mierne naklepeme a zľahka posolíme. Potom rezne prudko opečieme na horúcom oleji z obidvoch strán. K opečeným rezňom pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a necháme podusiť. Následne pridáme na kúsky pokjrájané papriky a za stáleko miešania podusíme asi 3 minúty.V druhom kastrólku si pripravíme (podľa návodu na obale) zmes šťava ku kurčaťu a krátko ju prevaríme. Pripravenú šťavu prelejeme ku rezňom a dobre premiešame. Do omáčky môžeme podľa chuti pridať aj za 1 PL rajčinového pretlaku, poprípade šťavu dochutiť troškou kayenského korenia. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi, s ryžou alebo so zemiakovými placičkami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.