Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kuracie rezne s Nivou a mandľami
Suroviny: 500 g kuracích rezňov z prsíčok, 100 g syru NIVA, 1 kocka Maggi- zlatá šťava z pečeného mäsa, vegeta, 10 ošúpaných mandlí, olej, hladká múka, mladé hráškové lusky.
Postup: Kuracie prsíčka nakrájame na 125 g rezne a nožom do každého rezňa narežeme otvor-kapsu. Tdo takto pripravených otvorov v rezňoch pokladieme po kúsku syra a po 2 kúsky ošúpaných mandlí. Naplnené rezne ochutíme vegetou, obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na oleji z obidvoch strán. Potom zmiernime oheň a rezne podlejeme rozmiešanou šťavou z kocky-maggi. echáme dusiť asi 30 minút (domäkka). Šťavu dochutíme, soľou a korením podľa chuti. Hráškové lusky krátko povaríme vo vriacej vode ochutenej vegetou. Kuracie rezne obložíme hráškovými luskami, polejeme šťavou a podávame s dusenou ryžou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.