Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
zemiakové guľky s oškvarkami
Suroviny: 1 kg zemiakov uvarených v šupke, 80 g detskej krupice, 200 g hrubej múky, 1 vajce, soľ. PLNKA: 150 g oškvarkov, 150 g slovenskej točenej salámy, 1 PL masti, 1 cibuľa, 2 PL strúhanky, korenie, soľ. NA POLIATIE: 1 cibuľa, 1 PL masti.
Postup: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a najemno nastruháme. Zemiaky na pomúčenej doske posypeme krupicou, pridáme múku, vajce a podľa chuti osolíme. (asi 1 čL soli). Rukami vypracujeme tuhšie vláčne cesto a rozvaľkáme ho na hrúbku približne 3-4 mm. Z cesta potom nakrájame štvorce asi 8X8cm. Tieto potom naplníme plnkou a vytvarujeme do guliek. PLNKA: Na masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a premiešame ju so strúhankou. Po vychladení ku cibuli pridáme oškvarky a nastruhanú salámu. Ochutíme soľou, korením a dobre premiešame. Pripravené zemiakové guľky uvaríme vo vriacej osolenej vode- asi 12-15 minút. Podávame ich poliate s osmaženou cibuľkou obložené s kyslou kapustou alebo s čalamádou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.