Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Slané palacinky, plnené kuracím mäsom
Suroviny: 400 ml mlieka, 160 g hladkej múky, 3 vajcia, soľ, 50 g roztopeného masla, tymian, kôra z 1 pomaranča. PLNKA: 400 g kuracieho mäsa z prsíčok, 200 g čerstvých šampiňónov, 1 viazanička jarnej cibuľky, soľ, korenie, 250 ml kyslej smotany, pomarančová šťava.
Postup: Na cesto si zamiešame múku, vajcia, nastrúhanú pomarančovú kôru, pridáme soľ, tymian a rozpustené maslo. Vymiešané cesto necháme odležať v chladničke. Zatiaľ si pripravíme plnku: Na oleji opražíme na rezance pokrájané mäso, pridáme nakrájané šampiňóny a na kolieska nakrájanú cibuľku. Všetko spolu orestujeme, zalejeme smotanou, pridáme šťavu z pomaranča a zmes dochutíme soľou a korením. Necháme na slabšom ohni prehriať. Na panvici z cesta upečieme tenšie palacinky a plníme ich pripravenou plnkou. Porcie palaciniek dozdobíme zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.