Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiakovo-zeleninové zapekané pyré.
Suroviny: 600 g zemiakov, 400 g mrkvy, 120 g anglickej alebo oravskej slaninky, soľ, korenie, 2,5 dcl mlieka, 8 vajec, 1 červená cibuľa, viazanička petržlenovej vňate, maslo na vymastenie pekáčika.
Postup: Očistenú mrkvu uvaríme a uvarenú nastruháme nahrubo. Zemiaky ošúpeme, uvaríme v osolenej vode, scedíme a zalejeme mliekom. Vymiešame na zemiakovú kašu. Potom do zemiakovej kaše pridáme nastruhanú mrkvu, na tenké plátočky pokrájanú slaninku a najemno nasekanú petrželku. Zmes osolíme, okoreníme, premiešame a vložíme do maslom vymasteného pekáča. Na povrchu kaše urobíme lyžicou jamky a do každej vyklepneme jedno vajce. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 180°C. Zapekáme dozlatista, až vajcia zatuhnú. Zapečené pyré dozdobíme nasekanou petrželkou a na pásiky nakrájanou cibuľou. Podávame s kyslou uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.