Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rímske zemiaky
Suroviny: 3/4 kg zemiakov, 1/2 kg rajčín, 3 PL masla, soľ, bazalka, tymian, 200 g syru Mozarella, 2 dcl smotany.
Postup: Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubšie plátky. Rajčiny sparíme, ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska. Pekáčik vymastíme maslom a vrstvíme do neho zemiaky a rajčiny. Každú vrstvu posolíme, ochutíme bazalkou a tymianom. Každú vrstvu zemiakov pokvapkáme maslom a vrstvy rajčín preložíme plátkami mozarelli. Poslednú vrstvu tvoria plátky mozarelli. Nakoniec všetko zalejeme smotanou a vo vyhriatej rúre na 180°C zapekáme asi 45 minút.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.