Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Brokolica so šampiňónovou omáčkou
Suroviny: 250 g brokolice, 50 g masla, 2 PL hladkej múky, 100 g čerstvých šampiňónov, 80 g dusenej šunky, 1 dcl bieleho vína, 1 dcl sladkej smotany, mleté biele korenie, soľ.
Postup: Brokolicu rozoberieme na ružičky, umyjeme a necháme minútu prevariť vo vriacej ososlenej vode. Potom brokolicu vyberieme a vývar si odložíme. Z masla a múky upražíme svetlú zápražku, zalejeme ju vývarom z brokolice (asi 4 dcl), dobre rozšľaháme a necháme na slabom ohni asi 5 minút povariť a odstavíme z ohňa. Na panvici s trochou horúceho oleja orestujeme na plátky pokrájané šampiňóny, potom ku ním pridáme na rezančeky pokrájanú šunku, zalejeme vínom a krátko podusíme. Zmes zmiešame so zapraženou omáčkou, pridáme smotanu, ochutíme soľou , bielym korením a na slabom ohni necháme 10 minút povariť. Nakoniec do hotovej omáčky vložíme sparenú brokolicu a necháme prehriať. Podávame s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.