Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Na panvici s rozpáleným olejom osmažíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, na rezance nakrájanú červenú papriku a nakoniec prelisovaný cesnak. Zmes prerestujeme , ochutíme mletou rascou, osolíme a odstavíme. Necháme vychladnúť ! Vajcia uvaríme namäkko (asi 4 min.) Uvarené vajcia necháme ich vychladiť a potom ich ošúpeme. Plátky mäsa naklepeme čo najtenšie cez fóliu, potom ich osolíme, okoreníme a potrieme na jednej strane horčicou. Na každý plátok mäsa položíme plátok šunky, do stredu položíme vajce a okolo vajca obložíme časť šampiňónovej zmesi. Z takto pripravených plátkov mäsa vytvoríme mešce a uviažeme ich s niťou. Pekáč vymastíme olejom, vložíme do neho mešce, podlejeme troškou vody a v rúre vyhriatej na 190°C ich pečieme asi 20 minút. Dozlatista upečené mešce podávame s dusenou ryžou a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.