Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Brokolicový nákyp
Suroviny: 500 g brokolice. 1 pór, 200 g mrkvy, 6 vajec, 2 dcl mlieka, soľ, korenie, 80 g hladkej múky, 1/2 vrecúška kypriaceho prášku, štipka muškátového orieška, 80 g sterilizovaného hrášku, 80 g sterilizovanej kukuričky, 1 cibuľa, maslo na vymastenie pekáčika.
Postup: Zeleninu očistíme a umyjeme. brokolicu rozoberieme na ružičky a hlúbiky pokrájame na kolieska. Na kolieska pokrájame aj pór a mrkvu: Do vriacej osolenej vody dáme mrkvu a hlúbiky z brokolice povariť asi 3-4 minúty. Potom pridáme ružičky brokolice a kolieska póru. Necháme krátko povariť a potom zeleninu scedíme. Vajíčka rozšľaháme s mliekom, osolíme, okoreníme a po troche primiešavame múku s práškom do pečiva a nakoniec dochutíme štipkou muškátového orieška. Pekáčik vymastíme maslom a do pekáčika urovnáme predvarenú zeleninu. Dáme do rúry vyhriatej na 180°C a zapekáme asi 5 minút. Potom do pekáčika pridáme hrášok, kukuričku a nakrájanú cibuľu. Všetko zalejeme vymiešaným cestíčkom a zapekáme ešte asi 20 minút.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.