Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Ríbezľový koláč s posýpkou
Suroviny: 1 hrnček hladkej a 1 hrnček hrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 1 hrnček kryštáľového cukru, 1 hrnčekkefírového mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, maslo a múkya na vysypanie formy, 250 g ríbezlí. POSÝPKA: 75 g hrubej múky, 50 g kryštáľového cukru, 50 g masla.
Postup: Obidve múky preosejeme, primiešame do nich kypriaci prášok, pridáme cukor, kefír, olej, vajcia a cesto dôkladne vymiešame. Potom cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Na vrch cesta poukladáme umyté a osušené ríbezle a posypeme posýpkou. Posýpku si pripravíme vymiešaním múky, cukru a masla na husté cesto. Pripravený koláč vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 45 minút. Upečený koláč po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a ozdobíme strapčekmi ríbezlí.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.